Tomat- och kesobröd

Idag har jag bakat bröd, mums för hembakat bröd!

Såhär fint blev det:



25 gram jäst
2 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 1/2 dl keso
3 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

Blanda vatten och passerade tomater, ta varmt vatten så att blandningen blir fingervarm. Rör ut jästen i tomatmixen och tillsätt salt, olja och keso. Arbeta in rågsikt och vetemjöl till en jämn deg som släpper bunken. Jäs i ca 30-40 minuter under bakduk. Baka ut och knåda på mjölat bakbord. Forma till en avlång limpa och jäs ytterligare 30 minuter under bakduk. Baka i 225 grader i 20-30 minuter. Låt det svalna utan bakduk för att få en krispig skorpa. Smaskens.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Gud så gott det lät! De måste jag testa:)



Kram Sandra

2010-05-24 @ 21:08:00
URL: http://sandradahlbergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0