Flytt

Nu flyttar jag!

Eller tja, jag byter blogg i alla fall. Efter mycket om och men så har jag totalt tröttnat på bloggnamnet då det inte säger någonting alls om vad det är jag skriver om och det nya passar mycket bättre eftersom det mestadels dyker upp goda små ätbara saker här. Allt kommer vara precis som vanligt bara att namnet är ändrat, hoppas att jag inte ställer till med allt för mycket förvirring nu :)

Så numera kan ni hitta mig här.


I soffan



Just nu sitter jag i soffan, iklädd min nya fina mysdress från B.Young och väntar på att känna mig bättre. Mår inte riktigt lika dåligt som igår men det är långt ifrån bra. Influensa är verkligen bajs! Funderar på om jag ska fördriva tiden med att diska och baka macarons eller om jag bara ska hänga kvar här och mysa med Puff. 

På lördag ska förresten missarna kastreras, jag är sjukt nervös. De är ju mina små bebisar och jag vill ju inte att de ska må dåligt vilket är precis det som de kommer att göra när de kommer hem igen. Snuttisarna.

Min kusin fick en liten dotter häromdagen, bedårande söt! Grattis till den nyblivna lilla familjen :) Jag var inne en sväng på H&M igår (innan jag höll på att tuppa av) och tittade på bebiskläder, det är ju inte svårt att klä en liten bebis fint. Allt som hänger på de där små minigalgarna är ju helt supersött! Jag längtar tills jag själv får snosa på en liten bebis.

För ovanlighetens skull tar Oprah upp någonting intressant på trean, nämligen mat och vilka galna matvanor vi har. Festligt värre när man ser publikens reaktioner, amerikanare är festliga!

Nu ska jag peta på Puff och gosa vidare i sffan iklädd min mysdress. MYS!

Pasta med smakrikt smör



Idag åt jag pasta med ett smakrikt smör till lunch. Det var gott och enkelt, precis så som jag vill ha det. Jag toppade detta med rostade pinjenötter och lite riven svecia-ost.

Smakrikt smör:
50 g smör
3 vitlöksklyftor
En näve basilika
En halv näve persilja
Salt
Svartpeppar

Smält smöret. Hacka vitlöken, basilikan pch persiljan fint. Blanda ner i smöret och låt stå och dra en liten stund. Det går bra att ställa in överblivet smör i kylen och använda det som vanligt kryddsmör till exempelvis kotletter eller fläskfilé.

Smaksatt grädde från Arla



Jag har anmält mig som frivillig testpilot för att laga någonting spännande med dessa två smakerna, choklad och jordgubb. 3000 personer varav 1000 som har blogg får vara med och testbaka/vispa/laga med dem. Mums, hoppas att jag får vara med och testa. Vill du också vara med så kan du anmäla dig här.

Månadens kökskreation - Favoritrecept



Jag klickade mig in på en blogg och hittade denna lilla roliga utmaning. För mig kändes det dock ganska enkelt då jag har min favorit som slår det mesta, nämnligen Pasta Pomodoro.

Pasta Pomodoro:
Ca 3-5 röda härliga tomater
Minst tre vitlöksklyftor (jag gillar vitlök)
Ca 1 tsk honung
Ca 1 msk vit vinäger av valfri sort
Salt
Svartpeppar

Parmaskinka
Mozzarella
Basilika
Spaghetti

Hacka tomater och vitlök. Fräs vitlöken mjuk i lite smör. Tillsätt sedan tomaterna. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av med honung, vinäger, salt och peppar. Här funkar det faktiskt bäst att gå efter sin egna smak då alla gillar olika. Servera tillsammans med nykokt spaghetti, parmaskinka, mozzarella och mängder med basilika.


Cakepops med apelsinsmak



Underbara små cakepops att smaska på nu när hösten och mörkret kryper sig på. Dessa popsen är också mitt bidrag till Tastelines cakepop-tävling. http://www.tasteline.com/cakepopstavling

Apelsincurd:
1½ dl apelsinsaft (ca 1½ apelsin)
Skal från 1½ apelsin
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör

Vispa ihop ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt apelsinsaft och skal. Rör sedan ner smöret som du delat i små kuber. Vispa curden över vattenbad tills den känns härligt krämig och tjock. Häll upp på rena glasburkar och låt svalna. Curden håller ca 1-2 veckor i kylen.

Muffins:
50 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1½ dl vetemjöl
ca ¾ dl mjölk

Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt, tillsätt ägget. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, ha i mjölken och rör till en jämn och slät smet. Klicka ut smeten i muffinsformar och grödda i ca 8-10 minuter. Enklast är att hålla koll på dem och känna på dem, när muffinsen svarar tillbaka efter tryck så är de klara. Låt muffinsen svalna under bakduk.


Lägger man ihop dessa härliga två ting så blir det, med lite pill, cakepops. Två muffins ger ca 7 cakepops, men receptet går att öka och minska hur mycket man vill.

Sammansättningen av popsen:
2 muffins
4 tsk apelsincurd
Skal av en ½ apelsin (kan uteslutas)
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
Klubbpinnar eller halverade grillspett
Strössel och dekorationer

Smula sönder muffinsen i en skål och blanda ihop med apelsinskal och apelsincurd, skalet gör att smaken blir intensivare. Forma små bollar av degen och tryck sedan med hjälp av en sked runt om på bollen så att det blir smalare på ena sidan. Detta ger själva cupcakeformen. Ställ sedan de små cupcakesen i frysen i ca 15 minuter. Smält under tiden den mörka chokladen. Doppa nederdelen av cupcaken i den mörka chokladen och tryck sedan i en pinne. Nu är botten täckt med mörk choklad och i den sitter det också en pinne. Låt chokladen stelna i kylen. Smält under tiden den vita chokladen. Doppa sedan överdelen av cakepopsen i den vita chokladen och dekorera med strössel innan chokladen har stelnat.



Frostingen



Jag fick en fråga om vad för frosting jag hade på cuppiesarna som jag visade upp för ett par dagar sedan. Det är så kul att få en fråga så jag tillägnar ett inlägg till den (och självklart till Sweetfactory som frågade också). Tidigare har jag följt recept på frosting, men aldrig fått ett bra resultat. I och med detta har jag helt enkelt testat mig fram till en som jag tycker är bra.

Frosting:
25 gram mjukt smör
1 tsk mjölk
Florsocker
Ev Philadelphia
Ev Karamellfärg
Ev smaksättning

Blanda smör och mjölk, enklast att göra detta är med elvisp. Tillsätt florsocker tills konsistensen känns bra, känn dig fram för då blir det som bäst. Smaksätt ifall du vill och tillsätt eventuellt karamellfärg. Med Philadelphia så blir frostingen inte riktigt lika söt som utan. Känns frostingen för lös så tillsätt mer florsocker, blir den för hård så ha i lite mer mjölk. Vispa, smaka, kläm och känn, då blir det mumsigt.

Hoppas att det klarnade lite i alla fall :)

RSS 2.0