På balkongen



Äntligen har jag fått upp en balkonglåda som mina små plantor kan växa i. Det är inte riktigt som jag vill då jag ville ha en gul balkonglåda men jag får leva med en vit i plast ett tag. Trädgårdslandet är pallkragar som vi fick gratis av en snäll själ på miljötjänst här i Lidköping. I den gror nu två smultronplantor, gräslök, röd basilika, grön basilika och persilja. Förhoppningsvis ska lite mer flytta in i den snart :)

Gullisar



Puff är söt, behövs det sägas mer eller? Han ligger och gosar i soffan och spinner som en galning så fort man rör honom, tänk att en så liten misse kan låta så mycket. Atta spinner också, bara inte Puff är alldeles för nära. De är inte riktigt på samma sida än men de är på rätt väg. Numera kan de vara brevid varann utan att fräsa och morra. Atta vill leka med Puff även fast han är miniliten, Puff blir rädd när Atta hoppar fram och då fräser han. Han är lite kaxig under all den där fluffiga pälsen. Jag tror i alla fall att de snart ligger och gosar tillsammans, precis så som Atta och Skrållan gjorde för sex månader sedan.

Klet



Jag hade en teori, det skulle bli frosting till cupcakes. Låt säga att det inte riktigt funkade som planerat. Jag tror aldrig att denna tallriken och teskeden kommer att bli detsamma igen. Haha, bättre lycka nästa gång.

Bebisen

Här har vi Puff, vår nya lilla familjemedlem.

Blommor och balkong


När vi var på IKEA i lördags så stannade vi och plockade lite blommor i vägkanten på hemvägen. De gär sig superbra på hyllan här i vardagsrummet. Jag gillar att ha blommor inne, det blir så mycket finare. De till höger fick Joakim i avslutningspresent av sin Famor och Farfar, de står just nu på matbordet i köket.


Vår balkong är helt katastrofal just nu. Det står mängder med små krukor som innehåller frön och små röna stumpar med sallad. Visst, förr eller senare ska det väl fixas till men just nu suktar jag efter ett litet bord med stolar så att jag och min Joakim kan sitta ute och fika i värmen. Jag ska försöka övertala honom till att vi ska köpa detta lilla set på torsdag när vi ska ner till IKEA igen, det kanske även blir en solcellslampa. Åh jag kan inte vänta tills balkongen är lummig och fin :)

Smoothie


När jag och Joakim var och handlade så hittade jag denna lilla box i frysdisken som jag inte kunde motstå att ta med mig hem. Så idag blev det till att smaka och det fick bli en smoothie eftersom jag inte orkar laga någon riktigt lunch när det är såhär varmt. Mums! Det blev verkligen supergott. Jag använde Yoggi Jordgubb/Smultron för det var det som fanns hemma, halva (!) paketet med bär och en skvätt mjölk för att få det en aning mer lättdrucket. Gott gotti gott gott.


Äntligen



Idag kommer Joakim upp hit till Lidköping, äntligen!


Mandelbröd



Igår kände jag för att förbättra mitt senaste brödbak, jag blev nämnligen inte 100% nöjd. Så det blev till att sätta igång igen och detta brödet faller mig mer i smaken. Orginalreceptet är ur Vår Kokbok, men jag har såklart ändrat lite på det. Detta är ett väldigt enkelt bröd som går relativt snabbt att baka.

- ½ dl sesamfrön
- 1 dl linfrön
- ½ dl solrosfrön
- 1 dl mandel
- 1 ½ tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 1 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl mörk sirap
- 1 ½ dl yogurth
- 3 ½ dl filmjölk (man kan utesluta yogurthen och använda 5 dl filmjölk om man vill)

Ugn 175°. Hacka mandel. Blanda mjöl, frön och salt i en bunke. Blanda ner filmjölk, yogurth, bikarbonat och sirap i bunken. Tillsätt sedan mandeln. Rör om ordentligt så att det blir en jämn smet, men rör inte mer än nödvändigt. Smörj en avlång brödform på 1,5 l och häll degen i formen. Grädda i mitten av ugnen i 2 timmar, efter ca en timme kan det vara bra att lägga på lite aluminiumfolie så att inte skorpan bräns. Ta ut brödet ur formen när det svalnat en aning, linda in det i en bakduk och låt det ligga 8 timmar eller tills nästa dag så att brödet hinner mogna i smak och konsistens.


Sommar



Idag har det verkligen varit underbart väder varmt och skönt. Inte nog med det så var till och med vindarna varma. Jag och Atta firade med en liten promenad :)

Syrénblomssocker




Idag passade jag på att plocka lite syrenblommor när jag och Atta var ute och gick. Jag har nämnligen varit sugen på att göra syrénsocker sedan Therésia la upp ett inlägg om det. Jag tror att det kommer passa bra i bakningen om ca en vecka eller så. Mamma kanderade syrénblommor för ett tag sen som jag fick smaka på och de vart verkligen underbart goda. Hoppas att mitt socker blir lika bra, jag har ju använt mindre socker än vad man ska då jag hoppas på att få en ganska intensiv smak.

- Ca 2 dl syrénblommor
- Ca 1 kg strösocker

Kotlett med twist



Detta blev min middag, kåtaletter med en liten twist. Inte som vanliga tråkiga vardagskotletter utan lite roligare.

Såhär gjorde jag:
Banka ut kotletterna, självklart ska de vara utan ben. Salta, peppra och lägg på lite parmesanost. Linda sedan in kotletterna i någon god skinka, jag har någon lufttorkad som jag hittade på Lidl här om dagen. Stek på "översidan" först tills den blivit lite knaprig, vänd kotletten så att andra sidan får lite färg. Sedan är det bara att ploppa in dem lite i ugnen på ca 200° tills de är genomstekta. Jag serverade dessa tillsammans med isberssallad, rädisor, tomater och gurka med en skvätt olivolja och citronsaft.

Mumsfillibabba

Telefon

Farmor ringde precis till mig så vi har paratat lite om ingenting en stund. Synd att det är så himla dyrt att ringa från mobil till hemtelefon. Jag och Joakim ska minsann ta och skaffa hemtelefon så att jag kan ringa till Farmor utan att det kostar en förmögenhet. För min del skulle det vara super med hemtelefon då jag inte ringer speciellt mycket på min mobil. Jag är verkligen helt lost när det kommer till mobilen, jag skickar nästan aldrig sms, haha. Fast det har blivit lite fler nu när jag bor här uppe helt själv. Eftersom jag inte känner någon annan än Malin i denna stan så blir det lite fler telefonsamtal och sms. Äsch det blir nog bra.

Oj nu är klockan mycket och jag har inte ätit middag än, kanske dags att göra det. Min mage börjar faktiskt bli lite hungrig. Jag får helt enkelt dämpa min saknad till Farmor med att laga mat.


Tävling

Jag fick tips om att BakeCake har en liten tävling, och jag vill ju såklart vara med. Vinnaren får superfina formar från Kalasform jag har spanat på dessa tidigare och tyckt att de är helt fantastiskt fina så nu hoppas vi på att jag vinner :)


Kladdkakemuffins





















I förrgår gjorde jag mumsiga stora kladdkakemuffins efter att ha hittat stora fina muffinsformar på Hemcompaniet. De passade perfekt i muffinsformen som jag fått av Mamma för typ två år sedan. Goda blev de i alla fall, sega i kanterna och härligt kladdiga i mitten.

Receptet (som kommer från Arla):
- 100 g smör
- 2 ½ dl strösocker
- 2 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, detta kan variera lite beroende på muffinsarnas storlek. Servera med lite vispad grädde.


Sådärja

Nu tyckte jag att det var dags att ändra lite på designen eftersom jag inte längre bor i lilla Ljungby. Jag kom upp hit till Lidköping i fredags och det ser fortfarande ut som kaos här. Jag har noll koll på vart saker och ting finns och inte blir det bättre av att jag inte orkar ta tag i det. Men det löser sig, jag får bara finna lite ork någonstans i röran.

Igår var jag ute på Sjöboden där jag ska jobba i sommar och smakade av menyn som ska vara. Mums säger jag bara. Jag åt tills jag var proppmätt och supergott var det! Jag ser verkligen fram emot att få jobba där i sommar, det kändes verkligen bra :)

Nehe, nu ska jag få i mig lite mat, jag börjar bli riktigt hungrig.

Hum



Varför köper jag alltid för få av de godisar som är mina favoriter just nu och för många av favoriterna jag hade innan? Just nu är det lakrits- och violkatter, dumle och colapinnar som är favoriten. Pingvinstängerna med häxvrål är inte fy skam de heller. Nej nu ska jag återgå till Ugly Betty.


Måndag

Nu sitter jag och Atta här i Saras lägenhet, Sara är i Helsingborg och jag har ingen säng i min lägenhet längre. Jag och Joakim flyttade upp precis allting till Lidköping i helgen. Idag har jag städat nästan hela lägenheten här i Ljungby, bara köksgolv, köksbänkar och toan kvar sen är det rent och redo för besiktning. Det känns lite konstigt att inte ha alla sakerna här och än mer konstligt att jag idag adressändrade, det betyder alltså att jag numera kommer att vara skriven i Lidköping, helt galet. Inte nog med det så kommer jag att bli sambo, hallao, sambo! Crazy.

Nu ska jag skölja av mig lite snabbt, krypa ner i sängen och titta på mer knasprogram på tv.

RSS 2.0