Flytt

Nu flyttar jag!

Eller tja, jag byter blogg i alla fall. Efter mycket om och men så har jag totalt tröttnat på bloggnamnet då det inte säger någonting alls om vad det är jag skriver om och det nya passar mycket bättre eftersom det mestadels dyker upp goda små ätbara saker här. Allt kommer vara precis som vanligt bara att namnet är ändrat, hoppas att jag inte ställer till med allt för mycket förvirring nu :)

Så numera kan ni hitta mig här.


I soffan



Just nu sitter jag i soffan, iklädd min nya fina mysdress från B.Young och väntar på att känna mig bättre. Mår inte riktigt lika dåligt som igår men det är långt ifrån bra. Influensa är verkligen bajs! Funderar på om jag ska fördriva tiden med att diska och baka macarons eller om jag bara ska hänga kvar här och mysa med Puff. 

På lördag ska förresten missarna kastreras, jag är sjukt nervös. De är ju mina små bebisar och jag vill ju inte att de ska må dåligt vilket är precis det som de kommer att göra när de kommer hem igen. Snuttisarna.

Min kusin fick en liten dotter häromdagen, bedårande söt! Grattis till den nyblivna lilla familjen :) Jag var inne en sväng på H&M igår (innan jag höll på att tuppa av) och tittade på bebiskläder, det är ju inte svårt att klä en liten bebis fint. Allt som hänger på de där små minigalgarna är ju helt supersött! Jag längtar tills jag själv får snosa på en liten bebis.

För ovanlighetens skull tar Oprah upp någonting intressant på trean, nämligen mat och vilka galna matvanor vi har. Festligt värre när man ser publikens reaktioner, amerikanare är festliga!

Nu ska jag peta på Puff och gosa vidare i sffan iklädd min mysdress. MYS!

Pasta med smakrikt smör



Idag åt jag pasta med ett smakrikt smör till lunch. Det var gott och enkelt, precis så som jag vill ha det. Jag toppade detta med rostade pinjenötter och lite riven svecia-ost.

Smakrikt smör:
50 g smör
3 vitlöksklyftor
En näve basilika
En halv näve persilja
Salt
Svartpeppar

Smält smöret. Hacka vitlöken, basilikan pch persiljan fint. Blanda ner i smöret och låt stå och dra en liten stund. Det går bra att ställa in överblivet smör i kylen och använda det som vanligt kryddsmör till exempelvis kotletter eller fläskfilé.

Smaksatt grädde från Arla



Jag har anmält mig som frivillig testpilot för att laga någonting spännande med dessa två smakerna, choklad och jordgubb. 3000 personer varav 1000 som har blogg får vara med och testbaka/vispa/laga med dem. Mums, hoppas att jag får vara med och testa. Vill du också vara med så kan du anmäla dig här.

Månadens kökskreation - Favoritrecept



Jag klickade mig in på en blogg och hittade denna lilla roliga utmaning. För mig kändes det dock ganska enkelt då jag har min favorit som slår det mesta, nämnligen Pasta Pomodoro.

Pasta Pomodoro:
Ca 3-5 röda härliga tomater
Minst tre vitlöksklyftor (jag gillar vitlök)
Ca 1 tsk honung
Ca 1 msk vit vinäger av valfri sort
Salt
Svartpeppar

Parmaskinka
Mozzarella
Basilika
Spaghetti

Hacka tomater och vitlök. Fräs vitlöken mjuk i lite smör. Tillsätt sedan tomaterna. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av med honung, vinäger, salt och peppar. Här funkar det faktiskt bäst att gå efter sin egna smak då alla gillar olika. Servera tillsammans med nykokt spaghetti, parmaskinka, mozzarella och mängder med basilika.


Cakepops med apelsinsmak



Underbara små cakepops att smaska på nu när hösten och mörkret kryper sig på. Dessa popsen är också mitt bidrag till Tastelines cakepop-tävling. http://www.tasteline.com/cakepopstavling

Apelsincurd:
1½ dl apelsinsaft (ca 1½ apelsin)
Skal från 1½ apelsin
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör

Vispa ihop ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt apelsinsaft och skal. Rör sedan ner smöret som du delat i små kuber. Vispa curden över vattenbad tills den känns härligt krämig och tjock. Häll upp på rena glasburkar och låt svalna. Curden håller ca 1-2 veckor i kylen.

Muffins:
50 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1½ dl vetemjöl
ca ¾ dl mjölk

Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt, tillsätt ägget. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, ha i mjölken och rör till en jämn och slät smet. Klicka ut smeten i muffinsformar och grödda i ca 8-10 minuter. Enklast är att hålla koll på dem och känna på dem, när muffinsen svarar tillbaka efter tryck så är de klara. Låt muffinsen svalna under bakduk.


Lägger man ihop dessa härliga två ting så blir det, med lite pill, cakepops. Två muffins ger ca 7 cakepops, men receptet går att öka och minska hur mycket man vill.

Sammansättningen av popsen:
2 muffins
4 tsk apelsincurd
Skal av en ½ apelsin (kan uteslutas)
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
Klubbpinnar eller halverade grillspett
Strössel och dekorationer

Smula sönder muffinsen i en skål och blanda ihop med apelsinskal och apelsincurd, skalet gör att smaken blir intensivare. Forma små bollar av degen och tryck sedan med hjälp av en sked runt om på bollen så att det blir smalare på ena sidan. Detta ger själva cupcakeformen. Ställ sedan de små cupcakesen i frysen i ca 15 minuter. Smält under tiden den mörka chokladen. Doppa nederdelen av cupcaken i den mörka chokladen och tryck sedan i en pinne. Nu är botten täckt med mörk choklad och i den sitter det också en pinne. Låt chokladen stelna i kylen. Smält under tiden den vita chokladen. Doppa sedan överdelen av cakepopsen i den vita chokladen och dekorera med strössel innan chokladen har stelnat.



Frostingen



Jag fick en fråga om vad för frosting jag hade på cuppiesarna som jag visade upp för ett par dagar sedan. Det är så kul att få en fråga så jag tillägnar ett inlägg till den (och självklart till Sweetfactory som frågade också). Tidigare har jag följt recept på frosting, men aldrig fått ett bra resultat. I och med detta har jag helt enkelt testat mig fram till en som jag tycker är bra.

Frosting:
25 gram mjukt smör
1 tsk mjölk
Florsocker
Ev Philadelphia
Ev Karamellfärg
Ev smaksättning

Blanda smör och mjölk, enklast att göra detta är med elvisp. Tillsätt florsocker tills konsistensen känns bra, känn dig fram för då blir det som bäst. Smaksätt ifall du vill och tillsätt eventuellt karamellfärg. Med Philadelphia så blir frostingen inte riktigt lika söt som utan. Känns frostingen för lös så tillsätt mer florsocker, blir den för hård så ha i lite mer mjölk. Vispa, smaka, kläm och känn, då blir det mumsigt.

Hoppas att det klarnade lite i alla fall :)

Chokladiga cupcakes



Igår behövde jag lite terapi och då bakade jag cupcakes. Det fick bli tvåfärgade sådana, ena smeten smaksattes med vaniljsocker och den andra med kakao och bitar av vit choklad.

Chokladiga cuppiesar:
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
4 dl vetemjöl
Ca 3-4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
50-100 g hackad vit choklad (en smaksak)

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smör och mjölk och blanda sist ner torrprodukterna. Dela sedan på smeten och blanda vailjsocker i ena smetskålen. Vänd den hackade vita chokladen i mjöl så sjunker den inte till botten vid gräddningen och blanda sedan ner detta och kakao i den andra smetskålen.
Grädda i ca 5-10 minuter i mitten av ugnen. Jag brukar peta lite på dem så att jag vet när de är klara.

Spritsa på lite frostning när de har svalnat helt. Mumsfillibabba.

Poscherat ägg med sallad



Idag åt jag poscherat ägg för första gången i mitt liv och det var faktiskt oväntat gott. Enkelt var det att göra också. Salladen lät jag vara ganska enkel med romansallad, tomater och salladslök. Dressingen bestod av turkisk yoghurt, parmesan, citron, salt och lite vitlök. Dock kändes dressingen för tung, men jag har redan lite nya ideér som jag ska testa.

Ägg poscheras såhär enkelt:
1 Ägg
Vatten i en kastrull, ca 1 liter
1 msk Ättika
Salt

Koka upp vattnet och stäng av plattan när det kokat upp. Häll i salt och ättika. Knäck ägget i ett glas eller en kopp och låt det sedan sakta glida ner i vattnet så att gulan blir helt omsluten av vitan. Låt ägget vila i vattnet i ca 3-4 minuter, gulan ska vara härligt krämig. Ta upp med hålslev och låt vattnet rinna av.

Atta



Min lilla sötnos.

Tomatsoppa med topp



Idag blev det tomatsopa till lunch, yum yum. Jag toppade den med stekt aubergine och squash, lite riven ost och basilika. Helt galet gott blev det.

Tomatsoppa med topp:
500 g passerade tomater
2 dl vatten
½ kycklingbuljongtärning
1 hel solovitlök
1 tsk balsamvinäger
1 lagerblad
3 skivor aubergine
3-5 skivor squash
Basilika
Riven ost av valfri sort
Salt
Svartpeppar
Smör

Stek vitlöken mjuk i en kastull. Tillsätt resterande ingredienser och låt puttra ihop ett par minuter. Stek under tiden aubergine och squash i en stekpanna tills de är mjuka, krydda med lite salt och svartpeppar. Strimla dem sedan och strö över soppan tillsammans med lite riven ost och basilika.

Pizza



Ikväll fick det bli pizza till middag eftersom jag inte hade någon fantasi alls!
Supergod med massor av svenska små tomater, squash, stekt aubergine, salt, svartpeppar, små små bitar av svecia, mozzarella såklart och mängder med basilika. Yum!

Minimumscupcakes



Jag har länge velat göra minismå cupcakes som man kan sluka hela. Idag sår jag att Bakfnatt-Hanna hade gjort formar av choklad med hjälp av ischokladformar. Min tanke har tidigare varit att baka cuppiesarna direkt i iscoklad eller knäckformar men tyckte att det lät mycket smidigare att göra formar i choklad som jag sedan kunde fylla med cuppiedeg. Detta är lite som cakepops fast i pralinform.

Minimumscupcakes:
1 färdig muffin sedan tidigare bak. Jag använde vaniljmuffin.
2½ tsk turkisk lättyoghurt
ca 4 rutor vit choklad

Mosa muffinen och blanda ihop med yoghurten till en deg.

Smält vit choklad och pensla/kelta insidan av ischokladformar, ställ in dem i frysen i ca 2-3 minuter. Upprepa detta en eller två gånger.

Rulla bollar av muffinsdegen och tryck försiktigt ner i chokladformarna, ta sedan försiktigt bort ischokladformen.

Frosting:
Jag har upptäckt att min frosting aldrig blir bra när jag följer recept så jag körde lite på känn. Men självklart mätte jag lite för att ha riktmärken nästa gång ifall den skulle bli bra, och tro mig, det blev den.
25 gram mjukt smör
½ tsk mjölk
½ nya salt
1 nypa vaniljsocker
Ca 50-100 gram floursocker
Ev. Karamellfärg

Vispa allting noga, tillsätt floursocker tills frostingen känns krämig och spritsbar.
Spritsa ut frostingen på cuppiesarna och lulla till dem med lite strössel och dylikt, då har du dina minimumscupcakes :)

Små och söta är de i alla fall, och helt galet goda!

Lampa



Jag och Joakim har varit på jakt efter en lampa till sovrummet ett tag nu. Den silvriga skomakarlampan vi hade innan var inte direkt ultraläcker. Men idag kom jag på den briljanta idén att göra en egen. Jag tycker faktiskt att den blev helt okej. Ramen är gjord av grov ståltråd från Cheapy för 10 kronor och fluffet är två gamla gardiner som Atta krafsat sönder nederdelen på. Perfekt eftersom jag har klippt av dem en hel del. Min fantasi tog slut just där så den får se ut såhär ett litet tag framöver. Det är ju inte direkt svårt att ändra på den. Vrålhungrig är jag nu så det är kanske därför hjärnan är tom eller så beror det på att jag är arg på Puff som bara river och biter i mig, han ligger just nu på hallgolvet och skäms. BajsPuff är vad han är ibland..

Aja vi får se vad som händer med lampan, Joakim är ju inte hemma så vi får se vad han säger när han kommer hem om en vecka :) Han kommer nog att rata den eftersom den är fluffig och tjejig. Fortsättning följer..

Småsaker som hänt i köket



Jag har ju inte varit så duktig på att uppdatera så här kommer en liten sammanfattning på småsaker som hänt i köket. Ovan ser vi ricotta och parmesanbollar, äppelpaj, prinsesstårta och stekt svamp (har för mig att det var brunsopp och tegelkremla) som jag och Farmor plockade när jag var i Skummeslöv i söndags. Mums mums mums!

Min profilbild
RSS 2.0