Friterad aubergine med tomatpasta



Ikväll ville jag göra någonting extra till middag. Sagt och gjort, det fick bli friterad aubergine med tomatsås och pasta. Inspirationen fick jag från Rachel Ray när hon för ett par dagar sedan gjorde en slags gratäng på liknande sätt. Detta blev verkligen annurlunda till pasta men väldigt gott, jag rekommenderar er verkligen att testa!

Friterad aubergine:

Mjöl
Ägg
Parmesan
Ströbröd
Salt
Svartpeppar
Aubergine
Olja

Skiva auberginen i skivor á ca 1 cm. Lägg mjöl i en skål, ägg i en annan och i den tredje blandar du 2/3 parmesan med 1/3 ströbröd, salt och peppar. Vänd sedan aubergineskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i parmesanblandningen. Fritera skivorna i en stekpanna med olja i, oljan bör vara ca 1 cm djup, i ca 2 minuter på varje sida. Lägg sedan åt sidan på ett hushållspapper.

Tomatsås:

2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Vitvinsvinäger
Honung

Hacka och fräs vitlöken i lite smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och resten av ingredienserna och koka ihop till en sås. Koka under tiden pasta. Blanda sedan tomatsåsen med pastan.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Mmmm ser verkligen gott ut!

kanske skulle passa på denna veckan när mannen är borta... han är inte så förtjust i helvegetariskt.



Jättefin blogg, hittade den via matfeed.



M.v.h

Alexandra

2010-09-06 @ 10:46:21
URL: http://alexmumsmumsblogspot.com
Postat av: Alexandra

Gjorde något liknande men med panerad kyckling och auberginen i pastasåsen istället... blev gott!

Recept kommer upp någon dag när jag hinner.

2010-09-07 @ 22:53:26
URL: http://prinsessanalexandra.blogspot.com
Postat av: Marlen

Åh, det där såg spännande ut :)

2010-09-08 @ 16:39:22
URL: http://marlenai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0