Saknar





- Skrålli


Dagens stora händelser

Idag är det en stor dag, tre stora händelser har skett idag och jag ska spalta upp dem just för att de är så speciella och stora.


• Jag har sagt upp min lägenhet här i Ljungby, nu är det på riktigt!




• Jag har tantifierats och köpt Sju sorters kakor idag på Maxi (bokrea såklart).




• Michelle fyller 22 år idag! Underbara söta pluttefnasken min ♥


I skolan

Nu sitter jag och Simon och är seriösa i skolan, japp japp!


Pip-Larssons


Nu har jag precis kollat på det sista avsnittet av Pip-Larssons. Hihi.


Veckan i Halmstad

Sammanfattning - Mys med Sara och Michelle (+Michelles mamma). Avskedsfest för Karin som åker till USA. Soffletning med Joxipox (och lillebror) i Falkenberg. Hittade soffa i Halmstad, den ska beställas vid ett senare tillfälle :D


Snurr Snurr

Jag är helt snurrig i huvudet av att ha suttit och pluggat ett tag nu. Men nu snart är rapporten klar och redo för att skickas in :D Efter det är gjort ska jag upp till Jox och försöka få honom att vilja gå ut och gå en runda med mig. Det hade varit mysigt nu när det är så himla snöigt och fint ute.


Annars har vi kollat på soffor idag och vi har hittat en liten läckerbit som kanske får flytta till Lidköping med oss. Men först ska vi spana in några fler, men den känns riktigt bra som vi hittade idag.


Mer snö

Galet mycket snö ute. Jag vill bara ut och tumla runt.
Måste bara skriva lite skolarbete först, blä!


Snö

Det snöar massor ute nu och jag tycker att det är fint när det snöar. Jag är en av de få som inte tycker att det är dags för våren att träda in, jag kan tala om att februari är faktiskt en vintermånad för de som har missat det. Många skriver hela tiden om att nu är det vår men snön ligger kvar och att detta är helt galet. Nej nej, det är fortfarande vinter och det är så det ska vara. Tänk bara så fin sommar vi kommer att få! Och inte nog med det så lyser snön upp så fint.

Joakim slutar skolan vid tvåtiden och då ska vi hitta på någonting. Jag vill ut i snön lite, typ åka skidor. Men det vill inte Jox och dessutom har jag inga skidor.. Vi får väl se vad som händer.

Har suttit och läst igenom mina anteckningar från gästföreläsningen, ska skriva en rapport på den. Men jag har verkligen ingen aning om hur jag ska rikta den. Jag blir galen, det står helt still! Kanske bara ska fundera på det och sen sätta mig och skriva den imorgon eller på söndag. Jag får se ifall jag får en snilleblixt under dagen :)

...

Det var visst för bra för att vara sant..


Mysdag

Idag har jag och Sara shoppat, sen kom Michelle till stan med och då shoppade vi lite till :D Massor med finfina fynd fick följa med mig hem, Michelle shoppade som en galning och Sara körde på den snälla och ekonomiska stilen.

Kvällen middag - Cuba Cola och chips (+ en sushirulle som blev över från igår) till förrätt åt vi blåbärstårta.

Kvällen har ägnats åt pill på Millis nya blogg och lite tittande på PipLarssons. Perfekt kväll i soffan helt enkelt.

Så vad händer nu då? Millivanilli kanske sover här, eller kanske inte. Det får den spännande framtiden förtälja.


Pappsilappsi

Idag fyller min lilla Pappa år, wiie!


Mörkt ute

Nu är det mörkt ute och idag har det varit en grå-dag i Ljungby.
Det är i och för sig inte helt ovanligt Ljungby-väder.



Gröt. Varför är gröt så fruktansvärt äckligt?! Jag har länge funderat på att göra blåärsgröt och idag fick det bli en variant av det, Hallon- och blåbärsgröt. Uuuääärk! Jag får nästan kväljningar av det. Så, varför är gröt så äckligt när det låter och ser ganksa gott ut?
Nej nu ägnar jag mina ögon åt att kolla på Leila Bakar :D


Alla hjärtans-dag cuppiesar

I fredags när Joakim var här så gjorde jag iordning cuppiesar åt oss. Myms så goda de blev. De är fyllda med hallon och har en mjölkchoklad-frosting. Inte nog med det så hade vi jordgubbar till. Namnam! Frostingen blev bra för en gångs skull.


Förmiddag



Joakim har åkt hem nu, lite tomt är det allt. Men det är tur att jag har Atta (och Sara). Om en liten stund ska jag och Sara gå till Gammalt och Nött. Det var så längesedan jag var där. Älskar att gå runt och titta på alla mysiga gamla grejer, och har man tur så fyndar man lite. Nej, nu ska jag råna min spargris och gå över till Sara.


Fredag

Idag kommer min älskling hit


I brevlådan

Hihi, jag hittade den här i brevlådan idag, en riktig överraskning :D
Först undrade jag lite vad det var, vågade inte röra paketet. Jag trodde att det var en fisk, haha! Men till slut gav jag med mig och kolla vad som låg där om inte en plast-visp. Wie, så glad jag blev. Tack tack tack Mammsen, den ska provköras snart, men inte ikväll för då får vi mat av skolan. Det blir 500-fest, men jag och Sara går mest dit för att vi ska slippa laga mat. Slöisar är vi, ja!


Min kära lilla Atta

Jag har en liten misse, hon heter Atta. Lilla sötnos-Atta är inte bara busig utan hon är jättemegasuperduperultra-busig!



Men ibland så får jag tag på henne, och då våldsgosar jag. Inte alltid så uppskattat..



Men för det mesta är hon söt (och megasuperduperultra-busig)


Cupcake och plugg

Såhär fin var min cupcake som jag smaskade i mig innan idag, mums, blåbärsfylld. Jag har försökt att göra frostingen grön med citronmeliss, inte ett tips. Det blev lite skumt. Dessutom är det inte sån frosting som jag ville ha, ska försöka hitta en fluffig frosting istället till nästa gång.


Lilla Atta bestämde sig för att jag inte skulle läsa mer i strategiboken.
Lägligt eftersom jag ska kolla på CSI :D


Ny vecka

Slacker-helgen är över. Jag har kläder på mig igen, kläder har varit sjukt överskattat denna helgen. Det har ju ändå bara varit jag och Atta hela tiden. Just det, jag har ny hårfärg igen. Nu har jag en förskräckligt tråkig brun färg, men naturlig är den! Nu ska jag bara boka en frisörtid sen ska det bli lajbans. Jag har en liten plan, men den delar jag nog bara med Sara än så länge :) Jag ska ge mig på mina cupcakes igen sen, frostingen måste bli perfekt! Haha. Har faktiskt massor med planer på vad jag ska baka. Vi får se hur det blir, jag behöver lite mer ingredienser för att skapa mina senaste upptäckter :)


Just det, vi fick kontraktet idag, wiie! Nu ska det bara skrivas på och skickas tillbaka :D


Filmkväll

Filmkväll med mig själv och Atta, jag kollade på Up och Atta glider runt. Åh vilken söt film!
Den kommer jag att se flera gånger om, Joakim måste ju se den också :D


Chokladbollar

Jag gjorde chokladbollar innan, enligt receptet i Vår Kokbok, men det är skumt tycker jag. Det är inte samma recept som i Mammas bok, får ta och skriva av hennes, det är mycket godare! Dessa blev konstigt söta, lite skumma helt enkelt. Jag doppade dem i smält choklad och ploppade på dekoration också, mycket skojjigare att baka än att plugga!



Atta gjorde också chokladbollar, fast ur rumpan, i sin bajslåda.
Sen trampade hon i det = URK! Atta fick bada tassarna så hon blev bitter på mig igen.
En sån urkig dag jag har haft, haha! (Japp, "urkig" är ett ord)


Bluärk

När jag stod och borstade tänderna så upptäckte jag att ett av mina guldörhängen från Santorini saknades på hyllan ovanför handfatet. Atta gillar att leka i handfatet, och Atta leker gärna med saker runtomkring handfatet = Jag fick panik! 
Fyra frågor dök upp i mitt huvud.

1.
Har hon lekt ner det i handfatet och ner i avloppet?
2. Hur ska jag göra för att få ut det i så fall?
3. Har hon ätit det?
4. Ska jag behöva leta i hennes bajs nu?

Jag ringde såklart till min älskade pojkvän för att ta dreda på hur jag skulle göra, och min fråga besvarades. Tack och lov inte den med bajset men att skruva isär och hur jag skulle göra. Så nu har jag gjort rent i mitt handfatsavlopp. Verkligen supermysigt och sådär lagom gojsigt och äckligt. BLUÄRK! När jag har suttit där och svurit ett tag (och skrikit på Atta som är dryg så att hon blev livrädd för mig) så ger jag upp. Allt jag hittar är gegg och äckel. Då väner jag mig om, och vad ligger inte där på golvet bakom mig? Jo, mitt örhänge! Åh så glad jag blev! Nu har jag gosat med Atta så hon är inte rädd för mig längre, men hon kommer nog inte leka i handfatet på ett litet tag.


Kväll

Jag har precis kollat på filmen Julie&Julia, så mysig den var! Jag vill också göra någonting sådär galet.. Äsch jag får baka cupcakes imorgon istället. Jag kan göra en Emilia/Leila och baka alla recept i A Piece of Cake, inte så bra idé, tänk så tjock man skulle bli, haha!

På tal om någonting annat. Eftersom Jessica tyckte att jag skulle dokumentera min skojjiga omfärgning av mitt hår så får jag väl göra det - Allt för dig Jess :D Konstigt nog ser färgen inte alls lika illa ut på bild, men tro mig, den är riktigt illa. Jag har i skrivande stund gult hår med lite ljusröda slingor, supersnyggt (eller inte)! Men imrogon eller på söndag ska jag färga över det. Så snygg kommer jag att bli!



Kvällens middag: Kåtaletter med potatisgratäng. Ursäkta den fula bilden, det var mycket godare än det ser ut.

PS. Jag vill ha en plast-visp så att jag kan göra finfin sås i mina teflonpannor.


Dagens lunch

Dagobertmacka, typ..

God var den i alla fall :D


Nemen ojsan

Hihi, nog har det blivit lite blondare minsann.
 Nu är det inte många minuter till det ska tvättas ut.
Morot - here I come!


Vad gör jag?

Jo jag håller på att blondera mig, helt galet! Har bara satt i en del av håret, jag har ju sån ojämn färg så jag vill inte gojsa i all blonderingscreme direkt. Fast jag ska ju inte bli riktigt blond, haha. Detta gör jag bara för att jag gradvis ska ljusa upp det. Efter denna blondering kommer jag antagligen vara morotsgul och efter det ska jag ploppa i en mörkblond färg. Sen blir det nog slingor lite längre fram mot våren.
Så spännande det är nu :D


WIIE!


Vi fick den, vi fick den, vi fick den! :D


Macka


Vört-bröd är så sjukt gott!


Spana in



Just nu behandlas min och Joakims önskan om att hyra lägenhet. Hoppas att det blir ja!


Update

Vi vet hur man kissar nu :D

Våld löser ALLT!

Plast- och Aluminiumfolie

Såhär snygga är vi just nu:

Problem 1. Hur andas man?
Problem 2. Hur sitter man?
Problem 3. Hur rör man sig?
Problem 4. Hur i helvete kissar man?!


Farmor

Har precis pratat en lång stund med Farmor, hon ska sticka nya fina svarta sockar till mig :D


Ordbajs

Varför är det så otroligt mycket modebloggande överallt? Så fantastiskt kul är det inte att läsa om små och stora flickor med massor med pengar som kan shoppa hela dagarna, jag ägnar mina tankar åt att drömma om sånt och vill inte att vissa ska kunna shoppa massor och jag inte nånting alls. Det är inte rättvist! Fast jag kan ju gotta mig med att jag kommer att bli stenrik när jag tagit examen, för att inte tala om när jag och Sara har fått vårt patent Då ska vi se vem det är som blir drömmaren, inte är det jag i alla fall, för jag och Sara kommer att kunna bajsa på våra pengar utan att börja gråta!

De bloggar som jag läser numer handlar endast om inredning eller matlagning&bakning. Mums så goda alla cupcakes ser ut! Min nya favoritsida att sitta och klicka runt på (och dreggla lite till) är Hello Sugar, Åsa heter hon som gör att underbara kreationer. Henne skulle jag inte må dåligt av att ha som bästa kompis, eller tja.. Jag hade kanske mått bra i sinnet men min kropp hade nog inte gillat det, haha.

Bild lånad från Hello Sugar.
Spana in bilden, blir man inte sugen eller vad?! Det bästa är att man kan äta allihop! Jag blir så imponerad att man kan göra så fina bakverk! Så den som inte har gissat på det så kan jag tala om att jag ska baka cupcakes i helgen eller kanske nästa vecka när Sara har kommit tillbaka från Helsingborg. Jag har faktiskt köpt stössel idag, hihi. Jag ska bara införskaffa i lite karamellfärg och lite ingredienser. Mums så gott det ska bli, fast jag måste nog bjuda över lite folk. Jag kan ju inte äta upp allihop själv.. Tror jag.. Nej det kan jag inte.. Eller?.. Nej, fy inte tänka så!

Nej nu blev det mycket ordbajs. Återkommer senare med kvällens strapatser :D


Citron- och marängpaj


Såhär fina blev de efter ett misslyckande i ugnen, men hjälp så smarriga de blev! Och självklart ska det ju vara rosa maräng, vit funkar ju inte. Det ska ju vara prinsess-look på minipajerna, det kändes mysigare att göra flera småpajer istället för en stor :D Lite senare kommer Jessica och Sara över hit så ska vi sätta i oss några fler. Mums!


Baka baka liten kaka

Jaa! Det är precis det jag håller på med just nu. Jag sitter och väntar på att ugnen ska bli varm så att jag kan grädda pajskalet :D Wiie, jag har längtat efter att baka, det var inte igår jag gjorde det och jag är i behov av sötsaker.
Slutresultatet kommer om en stund.


RSS 2.0