Kattsingen

Atta i fredags när jag skulle färga håret, jag och Sara tyckte att hon passade bra i slinghättan som följde med i paketet. Attsi var dock inte lika nöjd som vi var med resultatet :)


Atta idag i sängen, mysandes.

Mys i soffan



Jag och Atta gosade lite i soffan innan. Snuttisöt.
Nu ska jag nog hoppa in i duschen och efter det blir plugg och en sväng till affären.
 


Vad i???!

Jag slösade 4 kronor på Ukraina och Sverige gav dem inte ett enda poäng.. Skandal!!!

Eftermiddagsflumm


Jag och Sara har precis slurpat i oss ett varsitt glas Oboy på grund av sockersug, nams!

Inte nog med det så är jag med i en tävling här. Den handlar om att bli inbjuden till Baka.se och det hade jag ju inte tackat nej till :)


En helt vanlig dag för Atta



Gosa, ligga på mattes dugga-papper, vara söt, lite småbus, sussa sött på datorväskan.


Låt mig presentera..

Vår nya familjemedlem:

Denna lilla sockertopp flyttar hem till mig, Joakim och Atta vid midsommar

Kaka?



Jag bakade winerlängd och äppelkaka för någon dag sedan. Mums säger jag bara.
Det som behövs till winerlängden:
- En halv rulle smördeg, tinad
- Vaniljkräm, hemmagjord eller köpt
- Bär om man skulle vilja det

Kleta ut vaniljkrämen i mitten av smördegsplattan och lägg på bär om du vill det.

Det som behövs till äppelkakan:
- En halv rulle smördeg, tinad
- Ca ett halvt äpple, jag hade granny smith, skivat
- Valnötter
- En skvätt sirap

Blanda valnötter och sirap i en skål. Lägg ut äppelskivorna på smördegsplattan. Klicka ut valnötskletet på äppelskivorna.

In med båda längderna i ugnen på 200° i ca 15-20 minuter.

Fullständig lycka

Jag fick precis reda på att jag fått sommarjobb, är jag lycklig? Svar: JA!
Detta innebär att jag slipper leva på sparpengar och jag får träffa folk. Förhoppningsvis kommer jag lära känna någon, åh underbara tanke! Min sommar gick helt plötsligt från mörk och trist till glad och rolig. Wiie!

Åh vad jag önskar mig

Jag vill så gärna ha en Kitchen Aid, bastant och fin som alltid gör som man vill. Tänk om man skulle ha en sån på köksbänken, det hade jag inte tackat nej till. Min assistent gör inte alls som jag vill. När jag ska knåda deg, blanda smet eller bara vispa någonting med den så hoppar den runt överallt så jag måste hålla fast den, inte riktigt det som är poängen med en assistent tycker jag. Den ska ju göra allt jobb åt mig så att jag slipper hålla i. Men nej.. Så nu önskar jag mig en fin, blank Kitchen Aid som står kvar på samma plats när den är igång.

En rosa är ju egentligen det självklara valet, men man blir ju så glad av alla färgerna.
Allihop? Ja tack!


Kyckling med grönsaker

Kvällens middag:


Ikväll blev det kyckling till middag, den kryddade jag med salt, peppar och lite pressad citron. Till det blev det lättkokade späda morötter och sparris, cocktailtomater och ruccola. Snabbt, enkelt och supergott. Sås skulle jag ju ha också och det fick bli turkisk yogurth med lite citronskal, citronsaft, salt och lite vitpeppar.

Nu blir det en repris av Halv åtta hos mig. Tjillevippen.


Kvällsmys

Jag blev så sugen på någonting smaskigt innan så det blev till att hitta på någonting. I kylen fanns det färska hallon och blåbär, mums tänkte jag. Men någonting skulle jag minsann ha till. Det hade blivit över äggulor från storbaket igår så det fick bli en kräm med en touch av vanilj.



Följde inte direkt något recept på krämen utan höftade lite, men jag använde ungefär:

- 3 små äggulor, de var verkligen små kan jag tala om
- 3/4 msk strösocker
- en knivsudd vaniljpulver (inte vaniljsocker här inte)
Blanda samman i en kastrull och sätt den på en platta som är medelvam, vispa som en galning tills det har blivit en len kräm och vispen lämnar spår.
Ner med allt i ett glas och sen är det bara till att smaska i dig alltihop.


Rädd för vinden

Idag har det inte hänt mycket i Ljungby, jag och Atta har mest gosat. En liten händelse har vi i alla fall fått vara med om. Det kom en vindpust och Atta slet sig för att hon blev rädd! Jag fick panik och rusade ut för att leta fick med mig Jessica också. Atta hade varit försvunnen i hela 1,5 max 2 minuter när Jessica hittade henne i diket på andra sidan av cykelvägen. Min panik la sig ganska snabbt igen och Atta var cool som en filbunke. 

Här har vi i alla fall sötnosen igår i Saras säng:


Åh, här har vi min och Joakims superheta soffa som står uppe i Lidköping och väntar på att vi ska flytta in och gosa i den:


Nu ska jag gå ut och lulla lite :)


Gårdagens myskväll

Igår hade jag och Sara en riktigt myskväll. Det hela började med att Sara kom hem med en flaska rödvin, och inte vilket rödvin som helst utan 7 Deadly Sins. Efter det kom vi på den geniala idén att bara pannkakstårta! Flummiga som vi är så planerade vi att äta upp allting själva, men den blev ganska stor så Simon och Matilda fick en varsin bit. Inte nog med det så kollade vi på två skräckfilmer och slafsade i oss hela 3 bitar pannkakstårta var!



Så här har vi då receptet på gårdagens middag:
Grädda massor med pannkakor enligt ditt favoritrecept.
Varva pannkakor med vispad grädde (vi hade lite turkisk yoghurt i, det blir mumsigt), sylt och bär.
Lätt och barnsligt gott :)


Tomat- och kesobröd

Idag har jag bakat bröd, mums för hembakat bröd!

Såhär fint blev det:



25 gram jäst
2 dl passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
ca 1/2 dl keso
3 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

Blanda vatten och passerade tomater, ta varmt vatten så att blandningen blir fingervarm. Rör ut jästen i tomatmixen och tillsätt salt, olja och keso. Arbeta in rågsikt och vetemjöl till en jämn deg som släpper bunken. Jäs i ca 30-40 minuter under bakduk. Baka ut och knåda på mjölat bakbord. Forma till en avlång limpa och jäs ytterligare 30 minuter under bakduk. Baka i 225 grader i 20-30 minuter. Låt det svalna utan bakduk för att få en krispig skorpa. Smaskens.


Atta 1 år

Idag fyller Atta 1 år. Grattis min lilla älskade missesötnos!

Såhär söt och liten var hon för lite drygt ett år sedan, då vid namn Trubbel:


Nu i vintras gosade hon såhär:


Och idag var hon såhär söt när hon tog en paus i lekandet ute på gräsmattan:


Min lilla ulligulli.


En måndag i Ljungby

Idag hade vi Labb 3 i skolan, det gick snabbt och smärtfritt. Efter det har jag knappt gjort någonting alls känns det som. Seg är vad jag är! Just nu väntar jag på att pastavattnet ska koka upp och sen blir det middag.

Igår busade Atta och Tinka lite ute i duggregnet:


Ikväll ska jag försöka gå och lägga mig tidigt. Måste palla med denna sjukt långa veckan!


I min ensamhet

Här sitter jag helt själv i vår stora lägenhet.. Inte alls skoj då det enda jag kan sysselsätta mig med är att packa upp ut alla lådor, inte speciellt lockande då vi inte har så mycket möbler att stoppa sakerna i. Jag vet inte riktigt när Joakim kommer tillbaka (han är i Skövde), men antar att det blir om ett par timmar då hans mage börjar kurra.

Här kommer lite bilder i alla fall. Bild 1 och 4 är här ifrån Lidköping. De andra två är när jag, Jox, Bibbo och Farmor var och tände ljus på Skrållis grav uppe på Galgberget. Fin utsikt vi har från vår balkong va? Ehum :)


Jag har gjort lite nytta i alla fall, plockat in lite i köket (duktiga jag) och rensat jordgubbar. Mums! 19,90 på ICA Margretelund, det ni. Fast jag kan säga att de är 100% icke-svenska.


Nu ska jag fortsätta med... någonting. :)

Lidköping

Just nu sitter jag här och segar mig och Joakim är ute på balkongen och pratar med någon, antar att det är hans Pappa. Natt nummer två i lägenheten är nu avklarad, jag hade jättesvårt att somna, fast det har nog med dagens händelser att göra som bland annat innefattar:
  • Jobbintervju
  • Provliggning av säng på EM och eventuellt köp
  • En sväng om Åhléns kanske för att köpa diskställ
  • Kanske en sväng om resen av stan, hittar inte alls här
  • Ihopsättning av skrivbord i hobbyrummet
  • Lite organisering av lådor
  • Dokumentering av alla fel i lägenheten
Nej, nu är det en timme till jobbintervjun = dags att klä på mig. Usch, jag börjar bli lite nervös. Hoppas verkligen att jag får jobbet, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra i sommar..

~

Idag går första flyttlasset mot Lidköping.


< < <

Jag vill åka hem till Mamma och Pappa, det är massor att tänka på och läskigt att flytta!
Det kommer att vara så ensamt i början och hos Mamma och Pappa är det aldrig ensamt.


Mamma

Idag fyller min lilla Mammsis år ♥



Grattis!


Fortfarande blå himmel

Lite har jag fått gjort! Jag har duschat, hängt tvätt, ätit lunch ute i solen medan Atta gottade sig i gräset, sandpapprat två stolar och nu står det en finfin liten deg på jäsning i köket. Det ska bli ett smarrigt sesambröd och flätat kommer det bli, hoppas att det blir fint :) Fy vad jobbigt att vi har sex stolar, jag har slipat till två nu och jag kan bara konstatera en sak och det är att en stol har oändligt många sidor. När man tror att man är klar så hittar man bara fler och fler. Aja, de är ju både mina och Joakims så då borde vi göra hälften var, och jag har bara en kvar då, haha. Får se vad han säger om det..

Jag har i alla fall precis slurpat i mig en wierd smoothie med melon, kesella och gojibär. Det ser ganska slibbig ut och tro mig, den var ganska slibbig. Gojibär är nog en släkting till russin skulle jag tro och russin är inte en favorit hos mig. Men de vart inte billiga så ätas upp ska de. De gav ifrån sig sjukt mycket färg i alla fall och de är ju fina i påsen..

Bild två: Snuttiplutt-Attas nos när hon ville se vad jag egentligen höll på med (jag försökte fota henne när hon stod och spanade på någonting spännande).



25 minuter till utbakning av brödet..


Blå himmel

Idag är det blå himmel och strålande sol. Jag har precis kommit hem från en lång power-walk/jogging-runda, solen värmde skönt på nosen vill jag lova. Så nu sitter jag är sliskig och äcklig i soffan och funderar på vad jag ska ägna resten av dagen åt. Kanske plugga? Eller sandpappra stolar? Varför inte baka ett mumsigt bröd? Flyttpacka kanske borde vara bra att göra? Ja, jag får se vad som händer. Prio ett och två är att duscha och att hänga upp tvätten som ligger i tvättmaskinen. Åh, prio tre att ta ut sötnosen Atta i solen en runda så att även hon får lite sol på nosen. Plocka nässlor vill jag göra också, nässelsoppa ligger högt upp på min önskelista just nu.

Nej nu säger Atta åt mig att flytta min rumpa här ifrån så att hon får komma ut snart.


RSS 2.0